Een oude reclame van sunligt zeep. Deze Polygoon reclame uit 1939 laat zien hoe de nieuwe zeep onder de aandacht wordt gebracht van de Nederlandse huisvrouw. Als er in die tijd al een Loden Loeki, voor de meest irritante reclame had bestaan, dan had deze reclame voor ons mogen winnen.
Lees ook: Vlaggetjesdag en de smaak van haring
Lees ook: Vleersteeg
Naast de voor toen bijzondere Polygoon reclame was de Levers Zeep Maatschappij reclame een normale verschijning in het straatbeeld en krantenadvertenties. In de diavoorstelling zit u daar een aantal voorbeelden van.
Diavoorstelling posters
Lever's zeep maatschappij in de jaren zestig van de vorige eeuw.
Op de foto's van Wil van Ijperen zien we Wil werkzaam op de boekhouding van Lever's zeepmaatschappij. Daarna twee collage's uit, denken wij, een plakboek van Wil waarin te zien is hoe het personeel een uitstapje maakt met 18 bussen naar de Doelen in Delft. De tweede collage laat een volle zaal met medewerkers zien in afwachting van een diner. Dan is er nog foto van de toneel vereniging waarop te zien is hoe de acteurs en actrices zojuist de bloemen in ontvangst hebben genomen. En de laaste foto laat waarschijnlijk ook de boekhouding zien.
Nadat de Lever's Zeep Maatschappij was omgedoopt tot Unilever kwamen de Flippo's. In de diavoorstelling zien we Flippo's van het unilever research laboratorium.
Ook bij Lever's Zeep Maatschappij werden er suikerzakjes gebruikt voor de koffie en thee. Wel komisch om te zien waar deze dan mee werden bedrukt. Blijkbaar kwamen er op de werkvloer veel onveilige situaties voor en dacht de directie waarschijnlijk dat het nodig was om de werknemers bij iedere pauze op de gevaren te wijzen. Een van de teksten luid: "Een wijs man werkt veilig! Wie werkt er dan onveilig". Bekijk de diavoorstelling voor meer leuke suikerzakjes.
1964 - 1968
Nieuw toegevoegd
Flippo's
Nieuw toegevoegd
Suikerzakjes
Op eigen terrein, 14-daags personeelsblad Unilever, 1970
Hieronder vind u een overzicht van de huidige merken van Unilever met een aantal commercials uit de oude doos, zoals die van Badedas, Petje Pitamientje en Zeeuws meisje.